hard-rock-cafe

Weer hetzelfde liedje

170 prestigieuze locaties over de hele wereld. En onze Antwerpse Groenplaats wordt er daar 1 van! (Eigenlijk was dat al eens het geval tussen 1995 en 1997, maar we doen gewoon even alsof dat nooit gebeurd is.)

We kennen er allemaal wel één; zo’n rastoerist die elke uithoek van de wereld heeft gezien en dan ook van overal souvenirs verzamelt. De stereotype reizigers onder hen komen naar huis met zulke shirts…

hard-rock-cafe-logo-t-shirt-profile

… met daarop de locatie van hun laatste expeditie. En binnenkort kan je er zo ook één gaan halen met “Antwerpen” erop!

Mag Antwerpen zichzelf dan eindelijk een wereldstad noemen?!

Het Hard Rock Cafe is in de eerste plaats natuurlijk een café. Zo één met voedsel en drank. Dingen die we al in overvloed hebben op onze Groenplaats. En we weten allemaal wat er gebeurd is met de laatste grote naam die neerstreek op het groene plein en zo’n concept probeerde uit te werken; zegt de naam Good Kompany u nog iets?

Het is niet voor niks dat het Hard Rock Cafe 20 jaar geleden geen succes boekte op het Antwerps plein. Overprijsd bier en dure hamburgers zorgen voor een gepeperde rekening. En niet omdat de pepermolen omviel. De luide muziek en generische inrichting ontnemen aan de gezellige, huiselijke sfeer die mensen wel kunnen terugvinden in bijvoorbeeld De Kroeg.

Antwerpen is een studentenstad, een stad van het volk. Die gaan op zoek naar sfeer en gezelligheid, maar vooral naar authenticiteit. En bruine kroegen en lokale restaurants zullen dat altijd beter kunnen voorzien dan een multinational.

Hoewel het dus een hele eer is om het Hard Rock Cafe terug te mogen verwelkomen op onze Groenplaats, zal het (rock)liedje, ook deze keer, niet lang duren.