6

Een plezant plein

Of ze nu op het terras van de Kroeg hun stempelkaarten aan het vullen zijn, hun te korte nacht proberen weg te drinken in Starbucks of hun studentenkorting gaan benutten bij Da Giovanni. Studenten zijn nooit ver te zoeken op de Groenplaats.

Je zou bijna vergeten dat er ook een hogeschoolcampus is waar het merendeel van hen eigenlijk hoort te zitten terwijl ze van hun bier of koffie aan het genieten zijn. Begrijp me niet verkeerd, Karel de Grote hogeschool (of gewoon KdG) is geen onaangename plaats om te vertoeven. Maar geef toe, er is niet veel leukers dan ontspannen op een terrasje zitten toekijken hoe de rest van Antwerpen zich druk aan het maken is over hun werk of school, wetende dat jij dat ook zou moeten en er dan gewoon voor kiezen om dat niet te doen en verder te genieten.

Elke taak die te laat werd ingeleverd, elk examen dat nachtwerk vereiste, zelfs het feit dat deze blog maar net op tijd werd af gewerkt. Ik steek het allemaal op de Groenplaats! Ik steek het op al dat verrekt vermaak, ambetant amusement en verdomd vertier!

In alle eerlijkheid moet ik toegeven dat dit wel degelijk onze eigen schuld is. Maar een campus op het plezantste plein van ‘t Stad vestigen, is gewoon om problemen vragen hé KdG …